fotografia cyfrowa
fotografia cyfrowa
Loginfotografia cyfrowa
fotografia cyfrowaHasłofotografia cyfrowa
fotografia cyfrowafotografia cyfrowaZapamiętajfotografia cyfrowa
fotografia cyfrowafotografia cyfrowafotografia cyfrowafotografia cyfrowafotografia cyfrowafotografia cyfrowa
fotografia cyfrowa
Przeglądaj zdjęciapoprzedniefotografia cyfrowaFotoreportazefotografia cyfrowanastępnefotografia cyfrowapoprzedniefotografia cyfrowaAutorafotografia cyfrowanastępnefotografia cyfrowapoprzedniefotografia cyfrowaWszystkiefotografia cyfrowanastępne
fotografia cyfrowa
eddybody / Przysmaki ze swini
fotografia cyfrowa
zdjęcie
fotografia cyfrowa
fotografia cyfrowa
fotografia cyfrowa
Fotografia stanowi własność autora. Kopiowanie i rozpowszechnianie fotografii bez jego zgody jest zabronione.
fotografia cyfrowa
fotografia cyfrowa
Szczegóły zdjęcia
fotografia cyfrowa
Autor:eddybody
Tytuł:Przysmaki ze swini
Data publikacji:2008-08-20 22:58:06
Liczba wyświetleń:864
Ocena średnia:3.2
Liczba punktów:48
Liczba poleceń:0
Liczba komentarzy
i krytyk :
22
Kategoria:Fotoreportaze
Aparat:

Rodzaj fotografii:Fotografia cyfrowa
fotografia cyfrowafotografia cyfrowafotografia cyfrowa
Komentarz autora
fotografia cyfrowa
Bangkok, China Town
fotografia cyfrowafotografia cyfrowafotografia cyfrowa
fotografia cyfrowa
Konstruktywna krytyka
bg
Pamiętaj. Krytyka to nie to samo co komentarze. Krytykując fotografię, powinieneś podać wskazówki, dzięki którym autor ma szanse ulepszyć swój warsztat. Za wartościową krytykę możesz zarobić dodatkowe punkty i powiększyć swój limit. Za każdą pozytywną ocenę dostajesz 1 punkt a przy krytyce pojawia się ikona plusa plus. Co więcej, jeśli Twoja krytyka jest jedną z trzech pierwszych pod zdjęciem, pozytywna ocena użytkownika oznacza dla Ciebie aż 3 punkty. Minus minus oznacza, że oceniający uznał krytykę za mało wartościową, za taką ocenę otrzymasz zero punktów. Nie należy jednaka stawiać znaku minus przy dobrych krytykach, z którymi po prostu się nie zgadzamy. Po kliknięciu na ikonki plusa lub minusa pojawi się okno z informacjami o oceniających krytykę. Więcej na temat konstruktywnej krytyki w FAQ.

Swoją opinię, czy zdjęcie ci się podoba lub nie i wszelkie inne uwagi zamieść w komentarzach.
fotografia cyfrowa
fotografia cyfrowa
Zaloguj się aby dodać krytykę.
fotografia cyfrowa
Komentarze & oceny
bg
fotografia cyfrowa
Możesz ocenić zdjęcie wg poniższej skali lub skomentować zdjęcie nie przyznając oceny.

-1 - Fatalna fotografia. Nie nadaje się do publikowania i powinna stąd zniknąć. Nie niesie żadnych walorów artystycznych ani technicznych. Autor wykazał się zupełnym brakiem samokrytycyzmu.
0 - Słabe, autor usiłował coś powiedzieć, ale nie za bardzo mu to wyszło.
+1 - Może być. Można powiedzieć, że w tej fotografii jest coś co zasługuje na uznanie.
+2 - Niezła fotografia. Wyróżnia się spośród innych. Przemyślana i ciekawa pod względem artystycznym. Technicznie też dobra.
+3 - Podoba mi się. Jest to fotografia, którą ogląda się z przyjemnością. Widać solidny warsztat techniczny i zmysł artystyczny autora.
+4 - Bardzo dobra fotografia. Zasłużyłaby na maksymalną ocenę, gdyby nie...
+5 - Doskonałe. Według mnie perfekcyjne dopracowanie w każdym calu. Nie zmieniałbym już niczego.

Przyznanie oceny -1 lub +5 wymaga napisania komentarza składającego się z co najmniej 10 słów.
fotografia cyfrowa
skimi 2008-09-04 19:59:03 | ocena = 3
fotografia cyfrowa
fotografia cyfrowa
X_t0f 2008-08-23 23:46:54 | ocena = brak oceny
fotografia cyfrowa
co na to sanepid :D ?
fotografia cyfrowa
AsKa 2008-08-23 00:05:08 | ocena = 3
fotografia cyfrowa
fotografia cyfrowa
obiezyswiat 2008-08-21 23:22:51 | ocena = 4
fotografia cyfrowa
Świetne, uwielbiam Twoje zdjęcia
fotografia cyfrowa
tomekbuka 2008-08-21 22:24:33 | ocena = 3
fotografia cyfrowa
fotografia cyfrowa
Mordecai 2008-08-21 18:35:00 | ocena = 3
fotografia cyfrowa
jestem z natury drapieżnikiem i jakbyś się nie starał, nie obrzydzisz mi surowego mięska ;-)
---
solidny kawalek rzeczywistości w dobrych barwach
fotografia cyfrowa
eddybody 2008-08-21 17:01:54 | ocena = brak oceny
fotografia cyfrowa
Dzieki za komentarze :)
fotografia cyfrowa
NO NAME 2008-08-21 15:13:10 | ocena = 3
fotografia cyfrowa
fotografia cyfrowa
edytka 2008-08-21 14:23:55 | ocena = brak oceny
fotografia cyfrowa
o fu... teraz to już w ogóle mięsa nie ruszę :)
fotografia cyfrowa
jpk 2008-08-21 14:20:58 | ocena = 3
fotografia cyfrowa
Golonki to mi nic nie jest w stanie obrzydzić...
Niestety, przemysłowe przetwarzanie żywności wygląda bardzo nieestetycznie niezależnie od szerokości geograficznej... :-)
fotografia cyfrowa
nadtlenek02 2008-08-21 10:06:44 | ocena = 4
fotografia cyfrowa
!
fotografia cyfrowa
gerwazy24 2008-08-21 08:16:02 | ocena = 4
fotografia cyfrowa
fota szkoleniowa dla wegan.) super.
fotografia cyfrowa
ant_z 2008-08-21 07:16:29 | ocena = 4
fotografia cyfrowa
klasa
fotografia cyfrowa
madcoy 2008-08-21 07:01:41 | ocena = 3
fotografia cyfrowa
dobre.
fotografia cyfrowa
Benowski 2008-08-21 01:22:20 | ocena = brak oceny
fotografia cyfrowa
Mniam :)
fotografia cyfrowa
kowal1959 2008-08-20 23:35:43 | ocena = 3
fotografia cyfrowa
fotografia cyfrowa
K.S.N.S. 2008-08-20 23:28:58 | ocena = 2
fotografia cyfrowa
;o ;]
fotografia cyfrowa
chulap 2008-08-20 23:12:24 | ocena = 3
fotografia cyfrowa
Dobre.
fotografia cyfrowa
eddybody 2008-08-20 23:08:54 | ocena = brak oceny
fotografia cyfrowa
Ten pan sie myje wezem - na chwile zatrzymal strumien przyciskajac weza do brzucha
fotografia cyfrowa
mjasiewicz 2008-08-20 23:05:01 | ocena = 3
fotografia cyfrowa
o fuck me..mocne!! i dobre. Co robi Pan??
fotografia cyfrowa
mooha 2008-08-20 23:04:09 | ocena = brak oceny
fotografia cyfrowa
galareta oczywiście
fotografia cyfrowa
mooha 2008-08-20 23:03:33 | ocena = brak oceny
fotografia cyfrowa
glareta wieprzowa

Sposób przyrządzenia:
Nogi oczyścić dokładnie z sierści, odrąbać kopyta, opalić, porąbać na części, aby mieściły się w garnku, dokładnie opłukać w ciepłej wodzie. Głowiznę oczyścić z sierści, usunąć oczy, zęby i nozdrza, opalić, rozrąbać na części, opłukać w ciepłej wodzie. Jarzyny oskrobać, obrać cebulę i czosnek - przepołowić duży czosnek nie gotując go, lecz po obraniu zmiażdżyć w maszynce, lub rozetrzeć nożem z odrobiną soli. Przygotować słoiki 0.5 l ze szczelnymi nakrywami. Wszystkie składniki gotować w dużym garnku w dużej ilości wody, aż do zupełnej miękkości, do oddzielenia mięsa od kości. Rosół odcedzić i włożyć przygotowany surowy czosnek. Mięso wyłożyć na półmiski i po ostygnięciu dokładnie przebrać, wybierając wszystkie, szczególnie te najmniejsze kości widelcem, albo ręką w gumowej rękawicy, rozdrobnić i rozłożyć na półmiski na doraźne zużycie. Pietruszkę, seler, cebulę - usunąć. Marchew pokroić w cienkie plasterki i rozłożyć na półmiski z mięsem. Resztę mięsa włożyć do słoików półlitrowych - weków (bez marchwi), nakładać do wysokości 1/3 słoika. Do rosołu dodać do smaku soli i pieprzu zmielonego czarnego i rozlać na półmiski z mięsem. Półmiski wynieść do zimnego pomieszczenia. Resztę rosołu wlać do weków z mięsem do wysokości 3/4 słoika, przemieszać zawartość słoika, zakręcić wieczkiem i wstawić do piekarnika na średni ogień. Gdy rosół w słoikach zacznie się gotować, zmniejszyć ogień, przetrzymać 10 - 15 min., wygasić, wyjąć słoiki, sprawdzić, czy wieczka są dobrze zakręcone i po ostygnięciu wstawić do lodówki. Tak przygotowana galareta utrzymuje się kilka miesięcy w lodówce.

voila
fotografia cyfrowa
Zaloguj się aby dodać komentarz.
fotografia cyfrowa
fotografia cyfrowa
fotografia cyfrowa