| | |
Fotografia stanowi własność autora. Kopiowanie i rozpowszechnianie fotografii bez jego
zgody jest zabronione. |
|
Autor: | koza | Tytuł: | Porth Nanven2 | Data publikacji: | 2007-11-11 17:23:09 | Liczba wyświetleń: | 613 | Ocena średnia: | 2.5 | Liczba punktów: | 28 | Liczba poleceń: | 0 | Liczba komentarzy i krytyk : | 15 | Kategoria: | Pejzaż | Aparat: | | Rodzaj fotografii: | Fotografia cyfrowa |
Pamiętaj. Krytyka to nie to samo co komentarze.
Krytykując fotografię,
powinieneś podać wskazówki, dzięki którym autor ma szanse ulepszyć
swój warsztat. Za wartościową krytykę możesz zarobić dodatkowe punkty
i powiększyć swój limit. Za każdą pozytywną ocenę dostajesz 1 punkt a przy krytyce pojawia się ikona plusa . Co więcej, jeśli Twoja krytyka jest jedną z trzech pierwszych pod zdjęciem, pozytywna ocena użytkownika oznacza dla Ciebie aż 3 punkty. Minus oznacza, że oceniający uznał krytykę za mało wartościową, za taką ocenę otrzymasz zero punktów. Nie należy jednaka stawiać znaku minus przy dobrych krytykach, z którymi po prostu się nie zgadzamy. Po kliknięciu na ikonki plusa lub minusa pojawi się okno z informacjami o oceniających krytykę. Więcej na temat konstruktywnej krytyki w FAQ.
Swoją opinię, czy zdjęcie ci się podoba lub nie i wszelkie inne
uwagi zamieść w komentarzach.
Zaloguj się aby dodać krytykę.
Możesz ocenić zdjęcie wg poniższej skali lub skomentować zdjęcie nie przyznając oceny.
-1 - Fatalna fotografia. Nie nadaje się do publikowania i powinna stąd zniknąć. Nie niesie żadnych walorów artystycznych ani technicznych. Autor wykazał się zupełnym brakiem samokrytycyzmu.
0 - Słabe, autor usiłował coś powiedzieć, ale nie za bardzo mu to wyszło.
+1 - Może być. Można powiedzieć, że w tej fotografii jest coś co zasługuje na uznanie.
+2 - Niezła fotografia. Wyróżnia się spośród innych. Przemyślana i ciekawa pod względem artystycznym. Technicznie też dobra.
+3 - Podoba mi się. Jest to fotografia, którą ogląda się z przyjemnością. Widać solidny warsztat techniczny i zmysł artystyczny autora.
+4 - Bardzo dobra fotografia. Zasłużyłaby na maksymalną ocenę, gdyby nie...
+5 - Doskonałe. Według mnie perfekcyjne dopracowanie w każdym calu. Nie zmieniałbym już niczego.
Przyznanie oceny -1 lub +5 wymaga napisania
komentarza składającego się z co najmniej 10 słów.
Hix 2007-11-11 22:58:58 | ocena = 2 + | |
Szymon 2007-11-11 20:36:11 | ocena = 3 Ładnie. Tylko wydaje mi się ze jest leeko krzywa ta fotografia. Mozna by tez bardziej wysycic kolory. | |
vivo 2007-11-11 19:35:59 | ocena = 3 | |
jajacek 2007-11-11 18:19:10 | ocena = 3 Mnie sie podoba mimo nadmiaru pieknej skały | |
. .. . ... 2007-11-11 18:05:33 | ocena = brak oceny lepiej by wygladalo w prostokacie, z mniejsza iloscia nieba,. ktore i tak niewiele wnosi. i gdybys jeszcze stanela bardziej na prawo, moze nie trzeba by bylo ucinac tej skaly wchodzacej w morze. | |
koza 2007-11-11 18:01:36 | ocena = brak oceny epos i petryczk: spojrzcie na wode - jest lekko rozmyta na skutek uzycia polara ktory wydluzyl czas. zaluje, ze w kolorystyce tego nie widac. epos ma racje, ze dodatkowy filtr by sie przydal i co do lecenia i kompresji
veraloe: horyzontu to tam jest niewiele, i nie odgrywa on wielkiej roli (tyle, ze krzywy). skaly na dole jest ile jest. byloby lepiej gdybym ja calkiem uciela? | |
BORRYSS 2007-11-11 17:56:43 | ocena = 1 | |
petryczk 2007-11-11 17:51:02 | ocena = 2 myślę że poprzednicy mają rację...te kamienie na dole kadru poucinane, polar "must have", miejsce bardzo obiecujące :) powodzenia | |
+ | |
epos 2007-11-11 17:33:04 | ocena = brak oceny ops...dodam jeszcze, iz uważaj na kompresję drugim razem | |
epos 2007-11-11 17:32:04 | ocena = brak oceny fotka leci w lewo, zastosuj np.polara (aż sie prosi przy takiej pogodzie), dłuższy czas naświetlania i popracuj nad lepszym światłem | |
okropnie razi w oczy, kadr tez raczej nieprzemyslany, podzial polowiczny prawie, dziwnie poucinane skaly,.. na plus miejsce. | |
guimo 2007-11-11 17:27:37 | ocena = 4 | |
Porky78 2007-11-11 17:26:26 | ocena = 4 | |
Dudex 2007-11-11 17:25:18 | ocena = 4 ... a tu piknie ... :) | |
Zaloguj się aby dodać komentarz. | |