fotografia cyfrowa
fotografia cyfrowa
Loginfotografia cyfrowa
fotografia cyfrowaHasłofotografia cyfrowa
fotografia cyfrowafotografia cyfrowaZapamiętajfotografia cyfrowa
fotografia cyfrowafotografia cyfrowafotografia cyfrowafotografia cyfrowafotografia cyfrowafotografia cyfrowa
fotografia cyfrowa
Komentarze otrzymane przez autora (archiwum)
fotografia cyfrowa
ZdjęcieKomentującyKomentarzOcenaAutorData
fotografia cyfrowachulap Dobre.3eddybody 2008-08-20 23:12:24
fotografia cyfrowaeddybody Ten pan sie myje wezem - na chwile zatrzymal strumien
przyciskajac weza do brzucha
brak ocenyeddybody 2008-08-20 23:08:54
fotografia cyfrowamjasiewicz o fuck me..mocne!! i dobre. Co robi Pan??3eddybody 2008-08-20 23:05:01
fotografia cyfrowamooha galareta oczywiściebrak ocenyeddybody 2008-08-20 23:04:09
fotografia cyfrowamooha glareta wieprzowa

Sposób przyrządzenia:
Nogi oczyścić dokładnie z sierści, odrąbać kopyta,
opalić, porąbać na części, aby mieściły się w garnku,
dokładnie opłukać w ciepłej wodzie. Głowiznę oczyścić z
sierści, usunąć oczy, zęby i nozdrza, opalić, rozrąbać na
części, opłukać w ciepłej wodzie. Jarzyny oskrobać, obrać
cebulę i czosnek - przepołowić duży czosnek nie gotując go,
lecz po obraniu zmiażdżyć w maszynce, lub rozetrzeć nożem z
odrobiną soli. Przygotować słoiki 0.5 l ze szczelnymi
nakrywami. Wszystkie składniki gotować w dużym garnku w
dużej ilości wody, aż do zupełnej miękkości, do oddzielenia
mięsa od kości. Rosół odcedzić i włożyć przygotowany surowy
czosnek. Mięso wyłożyć na półmiski i po ostygnięciu
dokładnie przebrać, wybierając wszystkie, szczególnie te
najmniejsze kości widelcem, albo ręką w gumowej rękawicy,
rozdrobnić i rozłożyć na półmiski na doraźne zużycie.
Pietruszkę, seler, cebulę - usunąć. Marchew pokroić w
cienkie plasterki i rozłożyć na półmiski z mięsem. Resztę
mięsa włożyć do słoików półlitrowych - weków (bez marchwi),
nakładać do wysokości 1/3 słoika. Do rosołu dodać do smaku
soli i pieprzu zmielonego czarnego i rozlać na półmiski z
mięsem. Półmiski wynieść do zimnego pomieszczenia. Resztę
rosołu wlać do weków z mięsem do wysokości 3/4 słoika,
przemieszać zawartość słoika, zakręcić wieczkiem i wstawić
do piekarnika na średni ogień. Gdy rosół w słoikach zacznie
się gotować, zmniejszyć ogień, przetrzymać 10 - 15 min.,
wygasić, wyjąć słoiki, sprawdzić, czy wieczka są dobrze
zakręcone i po ostygnięciu wstawić do lodówki. Tak
przygotowana galareta utrzymuje się kilka miesięcy w
lodówce.

voila
brak ocenyeddybody 2008-08-20 23:03:33
fotografia cyfrowaobiezyswiat Lubię takie. Pozdrawiam :)brak ocenyeddybody 2008-08-18 14:13:10
fotografia cyfrowaeddybody Mozna rozumiec wszelako - jest to w kazdym razie rowniez
granica panstwowa miedzy Kambodza a Tajlandia
brak ocenyeddybody 2008-08-18 12:01:02
fotografia cyfrowaEPHMOC granica kosza? jakoś nie chwytam... ;)brak ocenyeddybody 2008-08-18 11:44:03
fotografia cyfrowamalinoweoczy aż chce się uśmiechać ;Dbrak ocenyeddybody 2008-08-14 17:08:43
fotografia cyfrowaprogressiw11 bardzo dobrebrak ocenyeddybody 2008-07-08 21:13:55
fotografia cyfrowa
Najnowsze komentarze | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | Strona 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 ..... | 297
fotografia cyfrowa
fotografia cyfrowa